De zon in een fles

June 20, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je in de winter ook genieten van een verwarmende massage-olie? Pluk de bovenste bloeiende takjes van Sint-Janskruid, vul een doorschijnende glazen bokaal hiermee en overgiet met bio olijlolie. Zet de bokaal in de zon en zorg dat de bloemetjes onder blijven staan. Roer dagelijks met een houten lepel wat op. Vermijd condens of water want deze veroorzaken schimmels. Op het einde van de zomer giet je alles door een inox zeef met katoenen handdoek zodat je een mooie rode olie overhoudt. Bewaar de Sint-Jansolie in een donkere glazen fles. Je kan deze olie ook gebruiken op een watje voor pijnlijke kinderoortjes of om een lastige maag te verzachten. Als je de Sint-Jansbloemetjes overgiet met een  zuivere graanjenever krijg je een tinctuur die je kan inzetten bij winterdipjes. Je hebt immers de zon in een fles bewaard!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

June 20, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2018 De Natuurbalans - Greetje Van den Eede - Sparrenweg 19 - 3140 Keerbergen - 0471/ 60 60 10

denatuurbalans@telenet.bewww.natuurbalans.be

Personal branding & webdesign: www.dekleurenvandekeyzer.be - Fotografie: www.ludovica.be • Video opnames: Maarten Grietens