top of page

De zon in een fles


Wil je in de winter ook genieten van een verwarmende massage-olie? Pluk de bovenste bloeiende takjes van Sint-Janskruid, vul een doorschijnende glazen bokaal hiermee en overgiet met bio olijlolie. Zet de bokaal in de zon en zorg dat de bloemetjes onder blijven staan. Roer dagelijks met een houten lepel wat op. Vermijd condens of water want deze veroorzaken schimmels. Op het einde van de zomer giet je alles door een inox zeef met katoenen handdoek zodat je een mooie rode olie overhoudt. Bewaar de Sint-Jansolie in een donkere glazen fles. Je kan deze olie ook gebruiken op een watje voor pijnlijke kinderoortjes of om een lastige maag te verzachten. Als je de Sint-Jansbloemetjes overgiet met een zuivere graanjenever krijg je een tinctuur die je kan inzetten bij winterdipjes. Je hebt immers de zon in een fles bewaard!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page